1-677-124-44227

184 Main Collins Street | West Victoria 8007

 010 26 13 616

|

 0610492532

|

 tim@viatim.nl

Ma t/m Vr 09:00 – 17:00

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Wij helpen je graag persoonlijk verder. Neem contact met ons op: telefoon 010 261 3616, WhatsApp 06 1049 2532, of via email tim@viatim.nl.

Veelgestelde vragen voor ViaTim Punten Veelgestelde vragen voor ViaGebruikers

Wat is ViaTim?
ViaTim is een netwerk van buurtgenoten die pakketten ontvangen en bezorgen. Met ViaTim wordt pakketbezorging nu nét zo makkelijk als online shoppen.

Wat is een ViaTim Punt?
Een ViaTim Punt is een buurtgenoot die jouw pakket ontvangt en bezorgt op jouw moment.

Waar is ViaTim nu actief?
ViaTim gelooft in stapjes, maar ook in sprongen. Op dit moment is ViaTim actief in: Bergen op Zoom, Roosendaal en Rotterdam. Wij zijn druk bezig om ons concept te perfectioneren en binnen 2 jaar door te ontwikkelen naar landelijke dekking. Actieve ViaTim Punten vind je hier.

Ken je iemand die geïnteresseerd is?
Dat is fijn! Die willen wij graag leren kennen. Geef hier het emailadres op, en dan sturen wij hem/haar een bericht.

Veelgestelde vragen voor ViaGebruikers

Wat doet ViaTim met de contactgegevens op het aanmeldformulier?
Voor het het ontvangen van jouw pakketten zijn een aantal gegevens vereist: jouw naam, adresgegevens, telefoonnummer en email. Dit wordt gebruikt om jou op de hoogte te houden en met je te communiceren over je pakketten.

Welke afmetingen en gewichten bezorgd ViaTim?
ViaTim bezorgt alle pakketten van een standaard pakketdienst zoals: PostNL, DHL, DPD, GLS en UPS . Let daarbij wel op dat onze ViaTim bezorger vaak te voet of met een fiets een pakket zal langsbrengen. Bij hele grote (groter dan 100 * 50 * 50 cm) of zware (zwaarder dan 20 kg) pakketten, vind dan samen met jouw ViaTim Punt een passende oplossing.

Op welke tijden bezorgd ViaTim?
ViaTim Punten bezorgen op jouw moment. Kijk op de persoonlijke pagina van jouw ViaTim Punt voor alle mogelijkheden.

Waar is mijn dichtstbijzijnde ViaTim Punt?
Hier kan je alle ViaTim Punten vinden.

Wat moet ik doen als ik op vakantie ga en pakketten verwacht?
Wat lekker zeg! Jouw Viapunt kan gedurende jouw vakantie pakketten ontvangen. Mocht je langer dan zeven dagen weg zijn, laat het dan even weten aan jouw ViaTim Punt zodat zij het pakket niet retourneren. Dit in verband met de wettelijke bedenktijd van 14 dagen! Deze gaat van start op het moment dat het pakket bij jouw ViaTim Punt is bezorgd.

Wat kost pakket ontvangst bij ViaTim?

  • Je pakket afhalen bij een ViaTim Punt is gratis!
  • Jouw pakket thuisbezorgd op jouw moment €1,50
  • Soms thuisbezorgd (bezorgtegoed 10 x) €12,50
  • Altijd thuisbezorgd abonnement €7,50 (elke maand opzegbaar)

Hoe betaal ik ViaTim?

  1. iDeal. Vraag dit aan jouw ViaTim Punt. Je ontvangt een link via WhatsApp om met iDeal te betalen.
  2. Automatisch incasso. Dit is mogelijk bij een abonnement. Vraag er naar bij jouw ViaTim Punt.

Mijn pakket is beschadigd, wat nu?
Aiii, dat is vervelend! Neem contact op met jouw ViaTim Punt.

Ik verwacht een pakket, maar heb nog niets ontvangen. Hoe kan dit?

  • Controleer eerst met de Track & Trace code van de webshop of pakketvervoerder of jouw pakket al is afgegeven bij het ViaTim Punt
  • Is het pakket al afgegeven bij jouw ViaTim Punt, neem dan contact op met jouw ViaTim Punt

Ik heb een klacht over een ViaTim Punt
Dat is vervelend! Wij adviseren eerst even met jouw ViaTim Punt zelf te spreken om te kijken of het opgelost kan worden. Heb je dit al gedaan of wil je toch even met ViaTim spreken? Dan kan je bellen naar het nummer 0164 31 1111 of mailen naar tim@viatim.nl. Wij laten dan binnen 24 uur van ons horen.

Veelgestelde vragen ViaTim Punten

Wat doet een ViaTim Punt?
Buurtgenoten laten hun pakketten bij een ViaTim Punt bezorgen. Zodra het ViaTim Punt het pakket ontvangen heeft spreekt hij/zij via WhatsApp af hoe en wanneer de ViaGebruiker het pakket wil ontvangen. Afhalen is gratis en voor het bezorgen ontvangt het ViaTim Punt een vergoeding . ViaGebruikers kunnen ook hun pakketten verzenden en bestellingen retourneren ViaTim. ViaGebruikers betalen hier verzendkosten voor. Het ViaTim Punt krijgt hier een gedeelte van.

Moet ik persé pakketten bezorgen?
Nee, je kan er ook voor kiezen om alleen afhaalpunt te zijn. De ViaGebruikers kunnen dan bij jou hun pakketten komen afhalen en langsbrengen om te versturen.

Moet ik de hele dag thuis zijn?
Nee, dat is natuurlijk niet te doen en niet erg gezond. Een ViaTim Punt is wel een groot gedeelte van de dag thuis, maar iedereen moet een keer boodschappen doen of de hond uitlaten. Via WhatsApp maak je duidelijke afspraken met je gebruikers over wanneer je beschikbaar bent. Ook geef je zelf je algemene openingstijden aan.

Maar wat als de pakketbezorger komt als ik weg ben?
Als het mogelijk is plaatsen wij graag een pakketbus bij jouw woning. Een pakketbus is een kist met slot waar de pakketbode het pakket in kan doen. Zo voorkom je dat je de hele dag hoopvol uit je raam staat te turen wachtend op de pakketbode. Voor het type pakketbus kijkt ViaTim naar een passende oplossing voor jouw situatie.

Ik ben opzoek naar een fulltime functie en stabiel inkomen is dit iets voor mij?
Nee. ViaTim Punt zijn is geen fulltime baan die in je levensonderhoud voorziet. Als ViaTim Punt heb je een leuke bijverdienste, maar het geld is niet de grootste motivatie. De waarde van een ViaTim Punt zit in het creëren van een fijner en efficiënter dagelijks leven voor jezelf en je buurtgenoten.