1-677-124-44227

184 Main Collins Street | West Victoria 8007

 010 26 13 616

|

 06 10 49 25 32

|

 tim@viatim.nl

Ma t/m Vr 09:00 – 17:00

Ook de buurvrouw is nu een ophaalpunt voor webwinkelpakjes

Vanmorgen berichtte NOS over de toename van ophaalpunten in de buurt in plaats van bestellingen thuis te bezorgen. ‘Naast winkels stellen steeds meer particulieren hun huis inmiddels beschikbaar als afhaalpunt. Intussen zijn er al honderden particulieren die zich als buurtpunt hebben aangemeld en dagelijks pakketten bezorgd krijgen, om door buurtbewoners af te laten halen’ (bron: NOS).

Een groot aantal van deze particulieren werkt ViaTim, een startup die sinds 2016 haar netwerk landelijk opschaalt. ‘Met tot dusver meer dan 1.000 aanmeldingen van buurtbewoners die ViaTim Punt willen worden, zien wij een enorme toename in interesse om pakketten aan te nemen en te verzenden door buurtgenoten’, vertelt Michiel Nieuwkerk, oprichter van ViaTim.

Pakketten retourneren via buurtpunten in opmars

Mendy is één van deze ViaTim Punten, actief voor haar buurtgemeenschap Westmaas. Ze combineert het ontvangen van pakketten voor de buurt met het moederschap. ‘Je krijgt meer contact met je buurtbewoners en de reacties zijn bijzonder leuk. Mensen vinden het prettig pakketten na werktijd op te halen, maar vooral ook via mij te retourneren. De dichtstbijzijnde pakketpunten voor retouren via de grote verzenders zijn redelijk ver rijden. Nu kunnen buurtbewoners het bij mij bezorgen en halen de pakketvervoerders de pakketten bij mij af. Het is praktisch te combineren met het huishouden en het gezin.’ De kleine bijverdienste zijn voor de meeste ViaTim Punten niet de belangrijkste reden, maar wel heel mooi meegenomen.

Over ViaTim

ViaTim is een startup in pakketbezorging via buurtgenoten, in 2016 opgericht door Michiel Nieuwkerk. Met een netwerk van ViaTim Punten, buurtgenoten die overdag thuis zijn en klaar staan voor de wijk, ontvangen, bezorgen en verzenden ze duizenden pakketten op het moment dat het de consument uitkomt. Met ViaTim Punten verspreid over het hele land bouwt ViaTim momenteel aan landelijke dekking. Met diensten vanuit de wijk voor de wijk, maken ze elke dag een beetje makkelijker voor de drukke consument. Zo streeft ViaTim de wijk met elkaar te verbinden en gemak en efficiëntie te creëren.

Aanmelden als ViaTim Punt! Ga dan nu gelijk naar: viapunt.viatim.nl