1-677-124-44227

184 Main Collins Street | West Victoria 8007

 010 26 13 616

|

 06 10 49 25 32

|

 tim@viatim.nl

Ma t/m Vr 09:00 – 17:00

TWB, Thuiszorg met Aandacht en ViaTim slaan handen ineen tegen eenzaamheid

Pakketbezorging door buurtgenoten zorgt voor efficiëntie en sociale cohesie

Thuiszorgorganisatie TWB en ViaTim slaan vanaf deze week de handen ineen tegen eenzaamheid. De partijen starten een samenwerking om tientallen ouderen in Roosendaal te werven om als pakket afhaalpunt en wijkbezorger aan de slag te gaan. Daarmee bieden zij een oplossing voor 35% van de Roosendalers die naast hun pakket grijpen omdat zij overdag niet thuis zijn. Senioren zijn vaak wel thuis en bieden graag een helpende hand in de wijk.

TWB en ViaTim gaan samen actieve oudere wijkbewoners benaderen om ViaTim Punt te worden. Zij worden dan het bezorgadres voor pakketten van buurtbewoners die overdag niet thuis zijn. De pakketbezorger levert overdag de pakketten bij het ViaTim Punt, zodat de bewoners deze ’s avonds kunnen afhalen of thuis laten bezorgen op een passend moment.

ViaTim oprichter Michiel Nieuwkerk: ‘Veel mensen ervaren pakketbezorging als een groot probleem. Webshops hanteren verschillende afhaalpunten en op straat zoeken pakketbezorgers driftig naar iemand die wel thuis is. Onze 10 ViaTim Punten in Bergen op Zoom ontvangen al dagelijks enkele pakketten voor hun buurtbewoners en zo helpen wijkgenoten elkaar.’

Bestuurder TWB Christ-Jan Danen: ‘Wij zien de ViaTim Punten in de wijk als een goede kans voor de groeiende behoefte onder senioren naar meer persoonlijke contacten in de wijk. Eén miljoen van de 55-plussers in Nederland voelt zich eenzaam, een deel daarvan zelfs zeer eenzaam met slechts een enkel contact per maand. Door zich in te zetten voor hun drukke buurtbewoners, snijdt het mes aan twee kanten. Het praktische probleem van gemiste pakketjes wordt opgelost en de ouderen hebben dagelijks meer sociale contacten.’

Klik hier voor de huidige ViaTim Punten en meer informatie over het worden van een ViaTim Punt.